Pengikut

Selasa, Mei 31, 2011

Perkhemahan Unit Beruniform @ Saujana Asahan

Perkhemahan Unit Beruniform SK Dato' Seri Maharajalela telah diadakan di Saujana Asahan, Melaka pada 27, 28 & 29 Mei 2011. Seramai 82 orang murid telah turut serta gabungan dari Unit beruniform Pengakap, Tunas Kadet Remaja Sekolah dan Persatuan Puteri Islam Malaysia. Saya cuma dapat ikut serta pada petang 28 Mei 2011 kerana perlu menghadiri Tutorial 1 sesi semester Mei 2011.Bertolak dari sekolah pukul 9 pagi.Berbaris menunggu ketibaan bas.


Bacaan doa selamat oleh Tuan Hj Moksin Kasanwidi


Antara aktiviti yang dijalankan.


Abseiling


Flying foxMandi manda di Taman Budaya, Taman Tema Air..Syazni berbaris untuk acara penutup.Acara penutup dirasmikan oleh YB Senator Pn NoriahAnak2 sy ikut sertaMerasmikan pakaian uniform PPIM


Tempat penginapan kami guru2..


Tempat penginapan peserta perkhemahan...

Perkhemahan kali ini memberi satu semangat dan pengalaman baru untuk anak2 murid saya kerana diadakan di luar kawasan sekolah. Masing2 teruja nk pergi ke sini. Selesai saja bercamping, cuti persekolahan pun bermula...

3 ulasan:

BUJANG SUSAH berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
BUJANG SUSAH berkata...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan .. tengok jgn x tengok.. sila klik disini dan klik disini. Juga tutor 4 the latest read more klik disini.
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

shila berkata...

terima kasih bujang susah..tidak kurang jgk blog anda..